Løb & vandring

På tagfladens grønne arealer vil der blive etableret et grønt oplevelses- og legelandskab, hvor besøgerne kan løbe, vandre, lege eller nyde udsigten og følge aktiviteterne på bakken. Næsten 3.000 m2 (over 3 håndboldbaner) af tagfladen vil blive brugt til at etablere et spændende grønt landskab, der lægger op til, at besøgeren selv udforsker stedets muligheder og finder sin egen vej igennem anlægget.

Udformningen af landskabet bryder traditionen med ”færdigdesignede” grønne anlæg, hvis brugsmuligheder er fastlåst på forhånd, til fordel for et grønt område der i sin natur venter på at blive indtaget af den enkelte bruger på den måde vedkommende selv vil. De grønne installationer bliver manifesteret i konceptet ”10 steder og 10 ruter”, der er udviklet sammen med Lokale- og Anlægsfonden.

De 10 steder rummer en række nedslag og pusterum på tagfladen, hvor besøgere kan kigge ud over bakken, holde pause og træne.

På de øvrige dele af taget og på de tilhørende flugtvejstrapper etableres 10 varierende vandre- og løberuter, der rummer alt fra et inspirerende vandringslandskab til korte sprintruter og længere udfordrende træningsruter. Nogle af ruterne vil være integreret i det eventyrlige landskab, der bliver etableret på tagfladen, hvor man stedvis vil hoppe fra sten til sten for at komme frem. Det vil give en mere udfordrende og anderledes løbeoplevelse, end man som løber normalt vil kunne få ved et løb i en park.

Igennem det nye løbe og trænings community RUN365 vil der blive tilbudt træning til medlemmerne så man kommer godt igang med og videre med sin nye træningsform med seriøse højdemeter på løbeturen!

Stiforløbene indeholder hældninger fra 5 % til 35 %.