Amager Bakke indvies officielt 4. oktober 2019!

Langt om længe... Nu har vi en dato for den officielle åbning! Vi åbner op for ski booking systemet til august, og forhåbentligt kan vi allerede bruge anlægget til ski og løb inden 4. oktober. Følg med her for seneste nyt.

SKI365 signup


Officiel åbning af Amager Bakke 4. oktober

Vi kommer tættere og tættere på tidspunktet hvor vi kan invitere besøgende til ski, klatring, hiking, løb, spisning, fest og alle mulige sjove arrangementer på Amager Bakke/CopenHill.

Der bliver skrevet meget omkring hvornår og hvorledes der åbnes op for herlighederne på CopenHill, og nu er der endelig blevet meldt en officiel åbningsdato ud: 4. oktober 2019.

Byggeriet af tagfladen på Amager Bakke er afsluttet og kun mindre finpudsninger er igangværende. Lifter er installeret, testet og godkendt, skicenter med shop, afterski, udlejning osv. er færdiggjort, elevatorer og løbestier konstruerede. Alt det fysiske på nær verdens højeste klatrevæg er færdiggjort så det i et stykke tid kun har været myndighedsgodkendelserne der skulle på plads.

Senest har projektet modtaget en afgørelse fra arbejdstilsynet som giver lov til, at der kan komme offentligt besøg på tagfladen, det har været længe ventet og nu mangler kun nogle tests på energianlægget samt på skianlægget, så det er dokumenteret, at alt foregår efter forskrifterne – og så kan Amager Bakke få sin længe ventede ibrugtagningstilladelse.

På skidelen har vi afholdt nogle rigtigt værdifulde test af Neveplast skimaterialet i løbet af vinteren og inden sommeren tog fat. Hvis du vil lære mere om underlaget, kan du finde en informativ video med Thomas Uhrskov her. Det har taget sin tid at installere underlaget, forankre det til tagfladen med jord og drænmåtter som sikrer en god skioplevelse – men det har været ventetiden værd. Vores testpersoner har været vældigt tilfredse med skioplevelserne, og det er vi også selv i CopenHill teamet.

Hvis du er interesseret i at se mere til testskiløbet så har vi optaget lidt film fra forløbet som kan findes her og ellers har TV2 Lorry dækket to af de test der er foretaget.

Den her reportage fra TV2 Lorry giver et virkelig godt indtryk af hvad der er på vej til Københavnerne, og vi er henrykte over test resultaterne. Nedenstående video kan suppleres med en fakta fyldt artikel fra Lorry: "Københavns nye, kunstige skibakke holder åbent i vinterferien".

Samme resultat kom der ud af den første test, her var panelet de dygtige skiløbere der har været med til at teste forskellige ski underlag siden projektets begyndelse "Ski-ekspert uddeler topkarakter: Snart åbner Amager Bakke".


Hvornår kan vi igen prøve skiløbet af?

Og hvordan kommer du på ski?

Hvis alt forløber effektivt så er tests og dokumentation på plads før 4. oktober hvor den officielle åbning planlægges afholdt. Når alt er på plads åbner vi for en preopening fase med aktiviteter på anlægget. Hold derfor øje med dette site, hvor booking sitet åbner til august. Du kan med fordel melde dig gratis ind i ski communitiet SKI365 her for at være blandt de første til at få at vide hvornår bookingen åbner.

For at alle kan få en god oplevelse, vil der altid være en begrænsning på antallet af samtidige skiløbere på skibakken. Det anbefales, at man booker sin skitid på forhånd for ikke at gå forgæves - og via SKI365 får man informationerne først.

Årskort holdere står i preopening perioden på ski uden at betale for deres skitimer og uden at deres 365 dages varighed på årskort påvirkes, så det er attraktivt at blive årskort- eller årskort hverdagsholder allerede nu, priserne starter fra 1495,- du kan se mere til priser her og sikre dig dit årskort eller et gavekort her.

Vi bruger også ventetiden på at sikre community medlemmerne i SKI365 ski relaterede fordele, vi kommer løbende til at kommunikere communitiets partnere ud, og ser frem til at få liv i skibakken med glade passionerede ski og bjergsportsudøvere.


Hvad planlægges der til den officielle åbning?

Og kan jeg bidrage?

Vi vil gerne statuere at Amager Bakke er blevet en del af byen. Derfor planlægger vi en 3-dages folkefest med sportsaktiviteter, konkurrencer, fest og koncerter alt sammen med fokus på at vise hvad byens nye bjergsports-mekka tilbyder.

Vi er en platform som byder ildsjæle velkomne til at tage initiativ til bæredygtige talks, konkurrencer og aktiviteter på det rekreative område eller som generelt har noget at tilbyde københavnerne i en åbningskontekst. Kontakt os endelig på info@copenhill.dk hvis du har et forslag, eller bare gerne vil være med til at få dagene til at forløbe vel.