Facts om ski underlaget på Amager Bakke: Vi lukker naturligvis ikke!

FAQ om ski underlaget på Amager Bakke

Er det rigtigt at skiunderlaget er glat?

Ja – heldigvis, ellers er det svært at få skiene til at glide.
Der er mange, der oplever, at underlaget også er svært at få kantgreb på. Det kan skyldes, at man ikke anvender slebne ski, skarpe kanter har vist sig at være rigtigt vigtige for skioplevelsen.
SKiløbere kan få slebet sine egne ski hos Steep&Deep Rental i skicenteret på Amager Bakke, eller man kan leje et par ski på stedet, der har skarpe kanter.
Det hjælper også at anvende stivere race ski, hvis man vil stå på den stejle del af bakken.
Hvis det er egne evner der sætter grænsen for om man kan få kantgreb, så kan man deltage i skiklubbernes undervisning eller booke via Ski School Snowminds CopenHill. Vi har masser af børn der lærer at stå på ski på Amager Bakke på få timer, så alle kan lære at stå på ski på CopenHill.

Er det rigtigt at skiunderlaget er slidt?

Ja, vi oplever at den stejle del af ski bakkens underlag bliver slidt hurtigere end forventet og derfor skal dele af underlaget udskiftes. Fonden Amager Bakke udtaler ”Fonden Amager Bakke, Fondens rådgivere og forsikringsselskab er i tvist om økonomien omkring udskiftningen” og derfor har Fonden Amager Bakke søgt om midler til at skifte underlaget ud, og planen er at udskiftningen foregår løbende frem mod vinteren.

Er det rigtigt at Amager Bakke lukker?

Nej, slet ikke! De medier der har valgt at skrive den historie har ikke undersøgt sagen. Det er virkelig kritisabel journalistik, da både Fonden Amager Bakke og CopenHill A/S som driftsoperatører ingen planer har om at lukke Amager Bakke ned. Når skiunderlaget skal udskiftes, så bliver det gjort i mindre områder ad gangen. Det vil derfor ikke gå ud over åbningstider og man vil fortsat kunne køre på ski på de områder, der ikke er i gang med at blive udskiftet.
Amager Bakke er meget andet end en skibakke, der er hver dag mange løbere, vandrere, klatrere og både lokale og udenlandske udsigtsturister der besøger Amager Bakke, nyder en snack eller et glas varmt eller koldt at drikke på rooftop caféen, og de vil selvfølgelig også fremover kunne opleve den fantastiske stemning og udsigt på Amager Bakke.