Lenzerheide's smukke alper

På tur med CopenHill til Lenzerheide i Schweiz med fantastiske forhold i julen 18/19. Læs mere om Lenzerheide nedenfor eller deltag i CopenHill's konkurrence til destinationen.

DELTAG I KONKURRENCEN HER


LENZERHEIDE DANNER PERFEKTE FAMILIE SKIFERIE RAMMER

De Schweiziske alper indeholder en række destinationer som ikke er almenkendte for danskere. For flere år siden steg den Schweiziske Franc og samtidig med, at resten af verden blev ramt af finanskrise (det gjorde Schweiz til dels også), blev det økonomisk mindre attraktivt at tage til det centrale alpeland.

Nu er forholdene mere gunstige, og det bør kraftigt overvejes om ikke man skal opgradere sine vinterplaner til et besøg til Schweiz. CopenHill og SKI365 tog på tur til den destination, hvor hovedpræmien i CopenHills nytårskonkurrence går til: Lenzerheide.Da vi som familie har boet 2½ år i Schweiz, kender vi rigtigt godt til Arosa-Lenzerheide området, som har været et af vores foretrukne ski-områder. Det er også derfor, at vi har arbejdet på at blive partner destination med området Lenzerheide for SKI365. Destinationen byder på så mange attraktive bjergsports discipliner, at der er en fantastisk mulighed for gode relationer både i sommer og vintersæsonen. Vi har derfor indgået et samarbejde som går ud på, at SKI365 communitiet har en ”klub-hus” ordning hvor vi kan udlodde ture til medlemmerne i løbet af året (vinter og sommer) eller specielle rabatordninger som vil blive sendt ud via nyhedsbrevet eller websitet. Man kan altså vinde eller på andre måder ved engagement i communitiet gøre sig fortjent til et ophold i Lenzerheides top funktionelle Mountain Lodge ”Revier”, eller chalet-lejlighederne på Priva Alpine Lodge, begge steder med skiløb lige til døren.

Små børn i store bjerge; Lenzerheide er en perfekt familie destination med varieret terræn og masser af sjov skov løb.


Vi vil samtidig gerne hjælpe med at gøre Lenzerheide bedre kendt på det danske rejsemarked, da vi mener at det er en helt unik perle. Bare det, at man kan flyve direkte til Zurich og på små 2 timers transfer med en smuk togtur være på bjerget, gør det til en attraktiv destination for manges vedkommende. Man kan faktisk starte morgenen med skiløb på CopenHill, flyve fra Kastrup og slutte dagen med den sidste tur fra toppen af Rothorn inden afterski i Lenzerheide. I vores tilfælde kørte vi de 13 timer fra København til Lenzerheide i CopenHill Audi’en, med et overnatningsstop i Sydtyskland, for at være klar til skiløb på ankomstdagen.

Udover områdets tilgængelighed er der også en variation på og udenfor pisterne, der gør Lenzerheide til en vinder. Effektivitet og sammenhæng i liftsystemet giver uanede mængder af snesikker skiløb. På grund af beliggenheden i en bred dal, er der gode solbeskinnede pister fra morgen til aften og terræn til enhver smag. Denne gang var det tid til en familietur for at være opdaterede på de seneste nyheder. Vi tog os en snak med det lokale turistkontor, for at høre hvad der gør Lenzerheide så særligt.

Med mange pisteløbere er der rigtig gode muligheder for friske spor i tilgængelig off piste i alle niveauer.


De tre hovedpunkter som udgør det særligt attraktive ved Lenzerheide, er vi meget enige med turist kontoret i:

  • Funktionalitet og holistisk bjergferie oplevelse; Ski in/ski out i store dele af byen + mulighed for ikke- alpinski relaterede aktiviteter såsom: Flotte og velpræparerede langrendsspor som kan konkurrere med vores nordiske nabolande, vinter vandreruter, skøjtebaner på søerne, flere smukke og spændende kælkeruter, mulighed for at flere generationer kan nyde forskellige aktiviteter og stadig mødes til frokost, da man kan stå på ski ned til næsten alle byer i dalen. ( + om sommeren masser af events, mountain bike spor og vandre ruter).

  • Terræn for enhver smag; hovedparten af pisterne er røde og blå, og man kan vælge om man vil køre på de højtliggende pister med god sne, eller de lavere pister med varmere temperaturer og charmerende skovløb. Man ser næsten ingen med ABS (lavine) rygsæk og brede ski, så man har rig mulighed for at lave sine egne spor i de mange kilometers off piste muligheder som Lenzerheide også byder på.

  • En reel by i en smuk bred dal. Der er flere steder i området nogle fantastiske panorama udsigtspunkter, og når man ved, at Lenzerheide i Graubunden kantonen er en af Schweizernes foretrukne ferie og dagsturs destinationer, så kan man godt forstå det. De kender deres bjerge, og ved hvad der er godt: Ca. 90% af dem der anvender Lenzerheide området kommer fra Schweiz, og det er hjemsted for flere kendte hvoraf Roger Federer formentligt er den mest kendte. Helårs chalet’er og skihytter breder sig op mellem pisterne og skoven, og giver et charmerende miljø hvor der ikke kun er fokus på skiløb; dalen bliver brugt til en masse hverdags aktiviteter for friluftsinteresserede.


HVOR BOR MAN BEDST?

Man kan finde mange mindre steder og være heldig at booke plads, men området er stærkt vanedannende, så det er ikke unormalt at flere af de mindre chalet’er er booket op med lokale Schweizere mange år frem i tiden.

Hotellet Revier Mountain Lodge er effektivt indrettet og ligger for foden af den centrale Rothorn lift så du hurtigt er oppe i terrænet.Til gengæld er det ofte til at få plads på det nybyggede (2017) Revier Mountain Lodge, som har et pris bevidst koncept med simple kabiner. Nu tænker man kabiner=hostel agtigt, men det er det langt fra. Konceptet er rendyrket for gæster der vil være aktive sammen og super effektivt. Hver kabine har hvad der skal til for et godt ophold; en kæmpe seng, som også udgør sig som lounge sofa og et stort panorama væg til væg vindue med udsyn til søen midt i dalen samt bjergene der får de første sol strejf om morgenen.

Minimalistisk effektiv stil, så ved man at man er i Schweiz – og når det kan bookes til 750,- pr. nat pr. person inkl. liftkort så er det også konkurrencedygtigt på prisen.


Revier Mountain Lodge fungerer rigtigt fint til par eller vennegrupper. Hvis man er afsted som familie, egner Priva Alpine Lodges sig endnu bedre. Det er også noget dyrere, men så får man rigtig god plads, adgang til badeland med varm udendørs pool og en placering lige ved pisten til Rothorn kabineliften som bringer skiløbere højt op i terrænet uden kø om morgenen. Priva Alpine lodge kører på udvalgte tidspunkter med et ”bedsteforældre tilbud”, her får man gratis et ekstra værelse, hvis man tager den ældste generation med - så er der da styr på babysitterne hvis man vil ud om aftenen…

Læs mere om Revier hotellet her


HVORDAN KOMMER JEG AFSTED?

Du deltager i CopenHills konkurrence ved at følge dette link. Konkurrencen løber til udgangen af januar 2019. Du kan også booke direkte via:

lenzerheide.meinrevier.com eller

privalodge.ch

Der er, så vidt vi er orienterede, endnu ikke nogle danske rejsebureauer der arrangerer ture til Lenzerheide – det kan være det kommer, så bliver det kun endnu nemmere at komme afsted.

Hvis du vil høre mere om Lenzerheide kan du se mere på CopenHill’s YouTube kanal: SKI365 og CopenHill i Lenzerheide 2018 eller læse Riders.dk freeride orienterede artikel her.

Læs mere om Lenzerheide på deres hjemmeside her.