NYT! Åbningsinfo og test

Amager Bakke/CopenHill nærmer sig åbning, du kan være blandt de første til at stå på ski på CopenHill når vi åbner for offentlig test skiløb i vinterferien. Sign up til communitiet SKI365 og modtag nyheder om booking opstart og process.

SKI365 signup

Test forløb af ski underlaget er i fuld gang

Vi kommer tættere og tættere på tidspunktet hvor vi kan invitere besøgende til ski, klatring, hiking, løb, spisning, fest og alle mulige sjove arrangementer på Amager Bakke/CopenHill.

Der bliver skrevet meget omkring hvornår og hvorledes der åbnes op for herlighederne på CopenHill, og vi vil med denne artikel løbende opsummere med fakta og den bedste og mest opdaterede viden vi har.

Det forholder sig således, at byggeriet af tagfladen på Amager Bakke for et stykke tid siden er gået ind i sin afgørende fase. Lifter er installeret, skicenter med shop, afterski, udlejning osv. er færdiggjort, elevatorer og løbestier konstruerede og der mangler kun at blive færdiggjort nogle få men meget vigtige steps i processen før offentlige gæster kan inviteres på besøg til at stå på ski og løbe, vandre osv.

Det mest synlige udestående er færdigmontering af skiunderlaget. Over halvdelen af tagfladen er blevet belagt med underlaget Neveplast (hvis du vil lære mere om underlaget, kan du finde en informativ video med Thomas Uhrskov her). Underlaget er vanskeligt at montere, og når det blæser kraftigt, kan der ikke løftes materialer op på tagfladen med kran. Derfor er skiunderlagsmonteringen den største ubekendte faktor i færdiggørelsen, men det skrider fremad og vi har kørt de første test kørsler på CopenHill for at optimere og finde forbedringsområder. Vi har optaget lidt film fra testskiløbet som kan findes her og ellers har TV2 Lorry dækket to af de test der er foretaget.

Den her reportage fra TV2 Lorry giver et virkelig godt indtryk af hvad der er på vej til Københavnerne, og vi er henrykte over test resultaterne. Nedenstående video kan suppleres med en fakta fyldt artikel fra Lorry: "Københavns nye, kunstige skibakke holder åbent i vinterferien"

Samme resultat kom der ud af den første test, her var panelet de dygtige skiløbere der har været med til at teste forskellige ski underlag siden projektets begyndelse "Ski-ekspert uddeler topkarakter: Snart åbner Amager Bakke".

Når de fysiske installationer er klar, så skal det myndighedsgodkendes, at de er bygget efter forskrifterne, og så kan anlægget åbnes for offentligheden. Vi forventer, at det kan ske i starten af april, men vi kan ikke melde en fast dato ud før vores bygherrer hos Fonden Amager Bakke giver en klarmelding. Så vi afventer processen, og krydser fingre for så få vejrligs nedluk som muligt gennem vinteren.

Ekstraordinær offentlig testskiløb i uge 7

Hvordan kommer du på ski?

Imens vi venter på at kunne lukke dørene op, så er det blevet besluttet, at der ekstraordinært kan åbnes for offentlig test skiløb på den nederste halvdel af skibakken. Det vil foregå i vinterferien om tirsdagen og onsdagen (12. og 13. februar 2019). Det kan vi gøre, fordi der ikke foregår byggeri og drift af anlægget, og det skal vi naturligvis udnytte til at få så mange som muligt på besøg og få så meget feedback på oplevelsen som muligt.

Meld dig gratis ind i ski communitiet SKI365 her for at være blandt de første til at få at vide hvornår bookingen åbner. Du kan også signe op til communitiet ved at deltage i konkurrencen om en gratis skiferie for 4 personer til Schweiz, samt andre fede CopenHill præmier her.

For at alle kan få en god oplevelse, vil der altid være en begrænsning på antallet af samtidige skiløbere på skibakken. Det anbefales, at man booker sin skitid på forhånd for ikke at gå forgæves - og via SKI365 får man informationerne først.

Da det kun er halvdelen af skibakken der åbner, kører vi også med halv pris på skitimerne. Årskort holdere står i den midlertidige periode på ski uden at betale for deres skitimer og uden at deres 365 dages varighed på årskort påvirkes, så det er attraktivt at blive årskort- eller årskort hverdagsholder allerede nu, priserne starter fra 1495,- du kan se mere til priser og sikre dig dit årskort eller et gavekort her.

Vi bruger også ventetiden på at sikre communitymedlemmerne i SKI365 ski relaterede fordele, vi kommer løbende til at kommunikere communitiets partnere ud, og ser frem til at få liv i skibakken med glade passionerede ski og bjergsportsudøvere.