Klatring

På siden af CopenHill er der en klatrevæg, der med sine 85 meter er Nordeuropas højeste! Den er ca. 10 m bred med forskellige forhindringer på vej op, som det ville være på et naturligt bjerg. Klatrevæggen bliver designet og udsmykket, så den til dels vil komme til at ligne en naturlig bjergvæg med forskellige udhæng, sprækker osv. - så det føles som, at man bestiger et rigtigt bjerg!

Væggen vil have samme karakteristika som rigtig bjergvæg. Det betyder, at man, når man klatrer, vil kunne bruge kile osv., lige som når man klatrer på et rigtigt bjerg. Der vil blive støbt og fastgjort sikringsøgler, der er nødvendige for sikkerheden. Der vil også blive monteret greb, som man kender dem fra ”normale” klatrevægge. Dette gør, at klatrevæggen både kan bruges af de klatrere, der foretrækker den naturlige klatring, såvel som de klatrere, der vil klatre op ad menneskeskabte greb.

En klatrevæg af denne højde er noget unikt i Danmark. Klatremiljøet hæfter sig særligt ved, at klatringen vil være så høj, at man vil skulle skifte reblængder op til tre eller fire gange for at bevæge sig fra bund til top. Men naturligvis vil klatrevæggen også kunne bruges af begyndere, som så vil bruge den nederste del af væggen til træning og leg.

Der vil kunne være omkring 4 klatrere på vej op mod toppen ad gangen.